7

Zeven. Alweer. Dit keer ben ik in tegenstelling tot 21 jaar geleden ook echt jarig. Voor de enkeling die het nog niet wist: ja, ik ben een schrikkelkind. Omdat ik verjaardagen maar suf vind, begon ik vier jaar geleden met een traditie. Elke echte verjaardag zou ik een bundel uitgeven met daarin een aantal verhalen, corresponderend met mijn leeftijd. Toen waren dat dus zes verhalen, dit jaar zijn dat er zeven.

Maar dat boek is er nog niet. Het staat al maanden op mijn laptop, klaar om de wereld ingestuurd te worden. Dat duurt echter nog wel even. Want dit is niet alleen het jaar waarin ik eindelijk weer jarig ben, het is vooral het jaar van andere grote ontwikkelingen.

– Ik krijg steeds meer klassen en kan inmiddels spreken van een serieuze baan als docent. Dat is tof, maar ook heel druk.
– Ik ga dit jaar afstuderen. Dat is een hele opluchting, maar ook heel druk.
– Ik ben sinds vorige week gaan samenwonen. Dat is geweldig, maar het was ook heel druk.

Allemaal redenen waardoor ik het boek niet kon uitbrengen zoals ik het wil en dan kan ik het beter nog niet uitgeven.

Dus ga ik het anders doen.

In de zomer verschijnt mijn volgende bundel en mensen die het boek bestellen krijgen tot die tijd elke maand digitaal een verhaal opgestuurd. Zo ontvang je elke maand op de 29e dag een deel, om in augustus het laatste verhaal te ontvangen, tegelijk met het boek.

Zometeen publiceer ik het eerste verhaal, voor iedereen te lezen. Het is het enige persoonlijke verhaal, alle andere verhalen zijn honderd procent fictief. Dit verhaal is een ode aan de mensen die ik vandaag graag op bezoek had zien komen, maar die dat niet meer kunnen: mijn overleden grootouders.

De mogelijkheid om het boek te bestellen komt later, want nu ga ik doen wat elke zevenjarige hoort te doen: zijn ouders inmaken met sjoelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: