6 – Een nieuwe traditie

Moet je ons echt storen op nieuwjaarsdag?
Ja. Maar u mag ook morgen terugkomen.

Hup. Voor de draad ermee.
Het is 2016.

Dus?
Dus gaat dit echt helemaal mijn jaar worden!!!!

*zucht*
Ik ben bloedserieus. 2016 is een schrikkeljaar en ik ben een schrikkelkind. Voor de leken: geboren op 29 februari en dus maar eens in de vier jaar jarig. Omdat de semi-verjaardagen eigenlijk vooral heel erg kut zijn (‘Ik wil je eigenlijk niet feliciteren want je bent helemaal niet jarig maar toch een fijne dag gewenst’ is iets wat ik ieder jaar op 1 maart wel minstens één keer te horen krijg (wat klopt, want ik vier het op 28 februari, fuckers)) wil ik de echte verjaardagen (29 februari dus) bijzonder maken.

En dat ga je doen door…
Een traditie te beginnen.

Toch niets racistisch of iets waarbij ons zichtvermogen en ledematen in gevaar komen?
Geen zorgen. Ik ga heel braaf en onschuldig mijn eerste solo-boek uitbrengen. Het idee is heel simpel; ik kom ieder schrikkeljaar op mijn verjaardag met een nieuw boek, een verhalenbundel welteverstaan. Aangezien ik dit jaar zes word, zitten er zes verhalen in die bundel. In 2020 word ik zeven, dus u kan wel raden uit hoeveel verhalen de bundel dan bestaat.

Oké, oké. Gratis e-books, een zesdelige reeks waarbij het laatste deel vijftig euro kost en nog een vierhonderdpagina tellend essay over Hitler bevat, of hoe moeten we dat voor ons zien?
Ik doe niet aan e-books, het wordt een papieren boek dat – inclusief verzendkosten – tien euro zal kosten. Ik ga zes exemplaren gratis weggeven.

Gratis?
Gratis.

Gratis is altijd goed. Hoe krijgen we dat boekje van jou gratis opgestuurd?
Door er één te bestellen, of meerdere, dat mag ook.

Je zei gratis.
Klopt. Iedereen bestelt een boek, ik verstuur ze, verplicht iedereen die het ontvangt te wachten met openen tot 29 februari en dan, op de grote dag, is het feest en iedereen wordt gek en zes mensen worden zelfs zo gek van vreugde dat ze opgesloten moeten worden in een psychiatrische inrichting, want zij krijgen hun geld terug en dus een gratis boek!!!

Je lijkt Willy Wonka wel.
Ik mag me als vijfjarige nog als een kleuter gedragen, laat me.

Je begint vervelend te worden, laten we afsluiten. Hoe valt dat boek te bestellen?
Simpel. Wie geïnteresseerd is moet een mail sturen naar robertjandijkgraaf@gmail.com en dan zorgen we ervoor dat alles goed komt. Met het boek dan, op verdere ontwikkelingen in jullie leven heb ik weinig invloed. Voor de mail volstaat een simpele ‘Geef me je boek’, ‘Yo’, ‘Sup’, ‘Geachte heer Dijkgraaf…’ of gewoon lekker ouderwets ‘!’. Ik ben de moeilijkste niet.

Voor degene die vanuit zijn/haar cultuur enkel cursieve teksten leest: 6 gaat tien euro kosten en valt te bestellen door een mail te sturen naar robertjandijkgraaf@gmail.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: