Het Grote Kerstboek 2014

Het Grote Kerstboek 2014? Wat ben je van plan joh?
Ik wil een jaar lang elke week een kort verhaal van zo’n duizend tot tweeduizend woorden schrijven.

Oké, en wat boeit ons dat?
Geen idee, boeit jullie dat iets?

Nee. Maar vertel, vanwaar dit bericht?
Elke week tweeduizend woorden schrijven moet op zich haalbaar zijn, maar om elke week inspiratie te hebben voor een verhaal, is dan weer totaal iets anders. Wat hulp zou dus wel fijn zijn.

Wat wil je van ons?
Van alles, maar in dit geval slechts een idee. Waar willen jullie dat ik over schrijf? Wat mijn idee is, is dat jullie onderwerpen, woorden, namen, zinnen of volledige pagina’s aanleveren en dat ik daar een verhaal van maak. Het kan over van alles gaan en het kan ook in elk denkbaar perspectief geschreven worden. Wil jij dat ik in briefvorm een verhaal schrijf over constipatie-problemen dan doe ik dat met alle liefde – maar dat is nu niet meer origineel natuurlijk.
Wat ik dus hoop is dat jullie iets aanleveren. Een eerste/laatste woord, een eerste/laatste zin, tien woorden die ik moet gebruiken, een verhaal over een kabouter die jouw naam draagt, wat dan ook. Je kan me heel dwingend een bepaalde hoek in sturen of me juist bewust heel vrij laten door bijvoorbeeld alleen een naam voor het hoofdpersonage te kiezen. Het is allemaal goed.

En dan?
Dan schrijf ik een verhaal voor je.

En dan?
Dan bundel ik al die verhalen aan het eind van het jaar. Inmiddels heb ik al wat korte verhalen geschreven, die zal ik dus aanvullen tijdens de komende maanden. Mijn streven is om op 1 december 2014 zo’n 53 verhalen te hebben, dan heb ik nog voldoende tijd om de bundel te laten drukken en naar een ieder die dat wil te verzenden. Het is mijn persoonlijke kerstcadeau aan jullie, voor kerst volgend jaar.

En daar moeten we dan voor betalen?
Ja. De druk- en verzendkosten wil ik er natuurlijk wel uithalen, ik ben geen Kerstman. Maar het zal maximaal twintig euro per boek gaan kosten. En je bent natuurlijk niet verplicht om het ook daadwerkelijk te bestellen. Als je enkel een creatieve bijdrage wilt leveren vind ik dat al meer dan voldoende. Mocht je wel een fysiek exemplaar willen ontvangen hoef je daar natuurlijk pas tegen die tijd voor te betalen.

Oké, helder. Hoe zorg ik dat je mijn idee/opdracht binnen krijgt?
Heel simpel. Stuur een mailtje via het contactformulier of, als je mij persoonlijk kan bereiken via Twitter, Facebook, WhatsApp of postduif: stuur een berichtje en dan ga ik er mee aan de slag.

Kom maar op!

Een gedachte over “Het Grote Kerstboek 2014

Voeg uw reactie toe

  1. Mooi initiatief. Kom maar op!
    Onderwerp van het verhaal:
    Een man van 51 die op zoek gaat naar de midlife crisis die maar niet wil komen. Geen relatie, voldoende mogelijkheden om een onbezorgd leven te leiden. Maar die crisis, die wil maar niet komen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: