Het topjaar van Feyenoord

2012 was het jaar de tweede plaats. Van de halve omhaal van Pelle. Van de hattricks van Guidetti. Van Ronald Koeman en Martin van Geel. Van zes Feyenoorders in Oranje waarvan maar liefst vijf debutanten. Van een nieuwe stap richting financieel herstel. Van terug kijken op de UEFA-Cup winst en eindelijk weer nieuwe historie schrijven. Van 75 jaar De Kuip en vechten tegen een nieuw stadion. Van je knie kapot schoppen tegen de reling. Van “binnenkantpaal, wat een knal van Bakkal(vanaf 4.20)”. Van twee bizarre wedstrijden in Heerenveen. Van voorronde Champions League en de gemiste kansen van Guyon Fernandez. Van het hakballetje van Achahbar, dat een week later al niets meer was dan een mooie herinnering. Van de komst van Lex en het vertrek van Otman.  Van Ron ‘ik blijf, nee ik vertrek toch’ Vlaar. Van Dirk ‘ooit keer ik terug maar nu ga ik nog even cashen’ Kuyt.

Van je vader meenemen naar De Klassieker. Van je stem al voor het rustsignaal kwijt zijn. Van de beslissing van Bakkal. Van ‘helemaal niets, helemaal niets…’. Van de blunder van Mulder en het bemoedigende schouderklopje van Vlaar. Van ‘het zal toch niet…’. ‘Van de beslissing van Guidetti en Mulder die omhoog kijkt, naar zijn overleden vader. Van Ron Vlaar en de microfoon. Van hakken op Paul Elstak. Van een volksfeest. Van duizenden verhalen rond één wedstrijd. En van mijn verhaal, ons verhaal. De verlossing. Het eerherstel. En tranen op de terugweg. Want Feyenoord is meer dan een voetbalclub. Feyenoord is een synoniem voor het leven. Elk jaar begint met de grootste verwachtingen. En elk jaar valt het tegen. Maar opgeven doe je nooit. Want hoeveel ellende je ook mee maakt, ooit zal de zon weer schijnen. En daar kun je dan maar het beste zo lang en zo goed mogelijk van genieten. Want het kan net zo snel weer voorbij zijn. De herinnering aan 29 januari 2012, en wat volgde, is sterker dan welke prijs dan ook en zal blijven tot ik dood of dement ben.

Ik hoop dat 2013 voor jou net zo mooi wordt als 2012 was voor mij. En dat ook jij geniet op het moment dat het meezit. Of dat nou in De Kuip, de ArenA, het IJsseldelta stadion of op een vlooienmarkt is. Van die beste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: