Kwaliteitsfilms

De afgelopen weken heb ik mezelf gekweld. Ik heb uren in de bioscoop doorgebracht, van Conan the Barbarian tot Zookeeper. Er zaten geen pareltjes tussen. Hoogtepunt van de afgelopen twee weken was De Smurfen. Ook Harry Potter (derde keer) en Rise of the Planet of the Apes (twee keer) waren vol te houden. Maar man, man, man, wat was ik toe aan kwaliteit. Gewoon een film waarbij je niet constant op je horloge kijkt of je mobiel erbij pakt om maar eens op Twitter te kijken.  Film na film werd ik teleurgesteld, dus greep ik terug op een film waarvan ik wist dat hij goed is: Inception.

De eerste keer was ik te moe om er echt van te genieten en om hem volledig te begrijpen, maar nu begreep ik hem. Wat een geweldige film. En ook leuk om zoveel gelijkenissen te zien met mijn eigen dromen. Of verontrustend, daar ben ik nog niet over uit. Ook ik maak gebruik van een zogenaamde kick als ik wakker wil worden. Het gaat niet zover als in deze film maar fascinerend is het wel.

Hopelijk volgen er de komende tijd meer films die goed uit te houden zijn. Ik verwacht veel van The Change-Up en The Ides of March maar tot die tijd zal ik het moeten doen met films als Conan the Barbarian, in 3D. De ultieme horror. Mocht het me echt de spuigaten uitlopen dan heb ik gelukkig altijd nog een kast vol echte kwaliteitsfilms, zoals Inception. En mocht je die film nou nog steeds niet gezien hebben: doe het dan alsnog. En snel. Nu bijvoorbeeld. Je had al halverwege kunnen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: