Over de streep

De KRO heeft sinds kort een typisch Amerikaans programma, Over de streep. Het programma moet ervoor zorgen dat kinderen op middelbare scholen elkaar meer gaan waarderen. Gezien de eerste aflevering op een middelbare school in Alkmaar lukt het ook vrij aardig. Buiten het feit dat het voor meer onderling begrip zorgt brengt het ook veel emotie naar boven. De manier waarop dit gebeurt vind ik echter een beetje simpel. Er worden vragen gesteld en als antwoord moeten mensen oversteken of juist blijven staan. De mensen die blijven staan steken vervolgens hun hand de lucht in als teken van liefde en respect.
Dat vind ik al raar want liefde en respect zit hem niet in een gebaar. Je ziet dat veel kinderen echt geraakt zien. Maar je ziet ook veel kinderen die duidelijk een makkelijk leven achter de rug hebben die hun hand maar in de lucht steken maar eigenlijk geen idee hebben waarom ze dat doen. Ja, ze zien mensen om zich heen het doen. Maar dat heeft niets te maken met gevoel. Het principe is geweldig. Maar als een kind oversteekt bij de vraag of zij een ouder is kwijtgeraakt moet je je hand niet in de lucht steken. Dan moet je vragen hoe het zit en daardoor laten blijken dat je oprechte interesse hebt.
En ik vraag me af wat de toegevoegde waarde van de camera is. Het maakt de jongeren nog kwetsbaarder en daardoor zullen ze misschien juist minder openhartig zijn. Ik ben een groot voorstander van dergelijke middagen op middelbare scholen. Het zorgt ervoor dat die periode voor veel kinderen een net iets minder grote hel kan zijn. Maar of het nou nodig is om dit op tv te laten zien weet ik niet. Organiseer als school zijnde gewoon zo’n middag.
Maar zolang het er is zal ik zeker kijken want het levert wel mooie verhalen en dus mooie televisie op, of die camera nou nodig is of niet. Zo ben ik dan ook wel weer

3 gedachten over “Over de streep

Voeg uw reactie toe

  1. Er zitten ook allerlei bekende Nederlanders in het programma. Dat is om het programma nog commerciëler en smeuïger te maken.

  2. Nee, er staan er een paar Undercover in de klas bij de docenten.
    Zij lopen ook mee.
    Tenminste, ik heb drie afleveringen gezien en daarin zaten bekende Nederlanders.
    Nu zijn ze niet van categorie A.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: