Even wat culturele verplichtingen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie heb opgezadeld met tips over films of boeken. Dus bij deze even wat films en boeken die jullie moeten zien/lezen. En nee, het is geen voorstel. Eerder een verplichting.

Films

1. Harry Potter 7 deel II. Geweldige afsluiting van de reeks, ik denk wel de beste film van allemaal.
2. Trust, een film over een pedofiel. Schitterend, realistisch en aangrijpend. Zo aangrijpend dat er zelfs iemand moest huilen in de zaal. En nee, dat was ik niet. Echt niet.
3. The Beaver, een film over een gestoorde Mel Gibson. Tot zover weinig fictie. Maar hij is zo gestoord dat hij alleen nog maar kan functioneren door middel van een beverknuffel. Bizar concept maar goed uitgewerkt.
4. Attack the block, aliens die een flatgebouw in Londen aanvallen. Het slaat helemaal nergens op en je moet niet verwachten dat het enig niveau heeft. Maar als je het bekijkt zoals ik dat doe, als een groep mislukte Ali G’ers die vecht met Aliens, vermaak je je wel.

Boeken

1. Magnus van Arjen Lubach. Heerlijk verhaal over iemand die zijn grote liefde verliest en besluit af te reizen naar Zweden. Daar gebruikt iemand zijn creditcard om rare aankopen te doen. Maar dat is niet eens van belang. Het leest lekker weg, de emoties die het hoofdpersonage heeft zijn herkenbaar voor iedere man en Lubach maakt gebruik van mooie flashbacks.
2. Vita van Matthijs Kleijn. Iets zwaardere kost. Vita gaat over een jongen die een relatie aangaat met een meisje dat last heeft van zware depressies. Het is aangrijpend, mooi maar ook jammer dat het vanuit het oogpunt van de man geschreven is. Daarom krijg je vooral de gevoelens van onmacht mee maar lees je ook vaak dat hij niet weet hoe Vita zich voelde. Dat is jammer maar zelfs zonder dat element is Vita een prachtig boek.
3. James Worthy van James Worthy. Volledig de hemel in geprezen, een geweldige marketingtruc. Maar ook een beetje teveel geprezen. Want Worthy schrijft leuk en grappig maar in negentig pagina’s was zijn verhaal net zo goed. Veel dingen worden herhaald. Duidelijk de minste van de drie maar zijn volgende boek wordt zeker interessant. Dat gaat over een moordende maniak, en ik denk dat hij dat nog beter kan.

Dus, deze boeken en deze films moet je lezen en kijken. Gewoon doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: