Reunion

Reunion, misschien wel de beste serie die je nooit moet gaan kijken. Veel series die ik goed vind zou ik je ook echt aanraden maar dit is daar geen voorbeeld van. Hierbij dus een waarschuwing: begin nooit, maar dan ook echt nooit, aan Reunion. Dat is sowieso al heel lastig want er is vrijwel geen website die deze serie beschikbaar stelt. Uiteindelijk kon ik er maar eentje vinden. Maar waarom moet ik dan niet naar de serie gaan kijken vraag je jezelf nu misschien af. Dat is heel makkelijk: deze serie kent geen einde.

Twee jaar geleden zat ik op een warme zomeravond voor de televisie. Het was te warm om in slaap te vallen dus besloot ik nog een rondje langs de kanalen te doen. Pokeren leek nog het meest interessant toen ik ineens deze serie tegenkwam op Net5. Reunion gaat over zes vrienden die twintig jaar geleden nog onafscheidelijk leken. Nu, twintig jaar later op hun schoolreünie, is één van hen vermoord, en de overgebleven vijf zijn de hoofdverdachten. Elke aflevering brengt ons een jaar dichter bij de waarheid. Maar al na negen afleveringen werd de serie van tv gehaald. Uiteindelijk verschenen er dertien afleveringen op internet.

Maar toen was het voor mij al te laat. Ik moest en zou deze serie bekijken, ik raakte er verslaafd aan, ging me ergeren aan al die sites waarop je maar 72 minuten mag kijken. Maar uiteindelijk heb ik alle dertien afleveringen gekeken. En toen wist ik dus helemaal niets. Het concept is echt geniaal maar om de een of andere manier sloeg het allemaal niet aan in Amerika. Waarom Net5 er überhaupt aan begon is mij een raadsel. Dat veranderde niets aan het feit dat ik de moordenaar nog niet ontmaskerd had. Dus ging ik op internet zoeken, en daar stond uiteraard het antwoord. Spoiler Alert! Iemand die in aflevering dertien is overleden zou de moordenaar zijn.Einde Spoiler Alert.

Aangezien je de serie ongetwijfeld niet gaat kijken is de kans groot dat je de spoiler gewoon gelezen hebt. Dan snap je ook waarom ik het enorm frustrerend einde vond, een onmogelijk einde zelfs. Hadden ze die laatste zeven afleveringen nog maar gemaakt dan had ik er misschien nog iets van gesnapt, er waren nog zoveel onbeantwoorde vragen. Vragen die wellicht nog interessanter waren dan wie de moordenaar was, want behalve het concept had Reunion ook goede karakters. Maar ondanks dat alles: GA HET NOOIT MAAR DAN OOK NOOIT KIJKEN! Het is alleen maar frustrerend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: