De hoekschop van Leon Vlemmings

De laatste twee wedstrijden leverden Feyenoord weer eens ruime overwinningen op. In de Galgenwaard werd het maarliefst 0-4 tegen directe concurrent FC Utrecht en vandaag werd Willem II met 6-1 verslagen. Van de laatste tien doelpunten kwamen er maarliefst vier uit een corner. Daarom valt het extra op dat Feyenoord scoort uit corners maar al het hele seizoen is de ploeg gevaarlijk uit dodespelsituaties. Thuis tegen Utrecht, uit tegen Utrecht. Thuis tegen ADO, uit tegen ADO. Thuis tegen Willem II, uit tegen Willem II. Ook de enige treffer tegen Ajax kwam uit een corner. En dat is geen toeval. Feyenoord scoort weinig, het spel is nog steeds niet geweldig maar uit corners zijn ze altijd al gevaarlijk geweest.

Maart 2009 kwam het voor het eerst naar voren, de corners van Leon Vlemmings. De assistent-coach, voor wie zelfs een transfersom werd betaald, is tactisch zeer sterk en met name zijn corners zijn fenomenaal. Hij laat spelers een blok zetten waardoor een ander ongehinderd kan inkoppen. FC Twente werd eerder dit seizoen met een corner in verlegenheid gebracht en zoals al eerder gezegd werden veel andere wedstrijden ermee beslist. Zo ook twee jaar terug. Leroy Fer kopte Feyenoord toen langs PSV na een blok van Bahia. Alleen de corners van FC Groningen zijn nog mooier en effectiever.

Volgende week is het weer Feyenoord-PSV. Onder andere door de corners is Feyenoord nog in de race om Europees voetbal maar dan moet er wel gewonnen worden van de koploper. Geruchten gaan al dat Feyenoord het gaat weggeven omdat Ajax dan geen kampioen wordt. Dat klopt, als PSV wint is het gebeurd. Maar PSV gaat niet zo makkelijk winnen, daarvoor was de 10-0 eerder dit seizoen te vernederend, Feyenoord wil wraak. En gaat dat hopelijk krijgen, al dan niet uit een corner, bedacht door Leon Vlemmings.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: