Het voetbal gaat kapot

Het beloofde een fantastische voetbalavond te worden. Arsenal had met 2-1 gewonnen en dus moest Barcelona aanvallen. De eerste helft kwam wat moeizaam op gang, Barcelona kon niet terwijl Arsenal keurig tegenhield. In de blessuretijd kon Fabregas de bal niet kwijt aan de zijkant. Hij besloot een hakballetje af te leveren wat desastreus bleek, Iniesta onderschepte en Messi rondde fenomenaal af. Verder deed Barcelona er alles aan om Arsenal kaarten aan te smeren, Van Persie was daar onder andere het slachtoffer van. Tien minuten na rust kwam Arsenal op gelijke hoogte. Je kan roepen dat het onverdiend was maar hoe raar is het dat de Londenaren tot de 1-0 verdedigend speelden? Vol op de aanval spelen is zelfmoord.

De goal voor Arsenal was dus het beste wat er voor de wedstrijd kon gebeuren omdat nu de thuisploeg weer vol op de aanval moest spelen. Met nog ruim een half uur te spelen beloofde het dus een zinderende wedstrijd te worden. Maar toen gaf Busacca een tweede gele kaart aan Robin van Persie. Dit omdat de Rotterdammer doorspeelde nadat hij buitenspel stond, maar hij floot pas bij de aanname. Er zat één seconde tussen het fluitsignaal en het schot, dan is het onmogelijk om niet meer te schieten, dat kan gewoon niet. Maar zoals wel vaker was het de scheidsrechter die hier anders over dacht en daarmee de wedstrijd kapot maakte. Barcelona was daarna heer en meester terwijl Arsenal alleen nog maar kon verdedigen, daar is niets lafs aan, dat moest gewoon.

Het was zoals wel vaker de scheidsrechter die een prachtige wedstrijd kapot maakte. Dat Barcelona kan voetballen weet iedereen, maar dat kan Arsenal net zo goed. Dit is geen overwinning voor het voetbal. Dit is een definitieve nederlaag voor het voetbal, het gaat helemaal nergens meer over. De schoonheid wordt vermoord en de schwalbes en het matennaaien worden beloond. Daar hebben we in Nederland met Toivonen en Wernbloom goede voorbeelden van rond lopen, helaas…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: