Waarschuwing voor een ieder

Ik zal eens even een keer sociaal zijn en iedereen behoeden van gigantische geldverspilling, zo ben ik. Sinds vier weken ga ik wekelijks naar de Sneak Preview in de Pathé te Zwolle. Vier keer kreeg ik een film te zien en vier keer was het slecht. Skyline heb ik al behoorlijk afgekraakt maar ook Season of the Witch, Pizza Maffia en Drive Angry kunnen met de grond gelijk worden gemaakt. Als beloning voor het feit dat ik toch telkens ging won ik gisteren twee vrijkaartjes voor een film naar keuze. Om ons in de maling te nemen zei de ‘presentator’ van de Sneak dat we Justin Bieber voorgeschoteld kregen, dat viel gelukkig mee en de ‘over-the-top’ actie film met Nicholas Cage was op een bepaalde manier best grappig.

Drive Angry moest het niet van het verhaal hebben. Nicholas Cage komt terug op aarde om de moordenaar van zijn dochter te wreken, niet bijster origineel maar de bizarre moordscènes waren best vermakelijk. Lichamen worden doorspiest door honkbalknuppels en door de 3D techniek heeft het wel iets komisch. Op bepaalde momenten krijg je het gevoel dat ze zichzelf ook niet al te serieus nemen en dat is positief maar het doet denken aan een mislukte Quintin Tarantino film. Maar omdat ze zichzelf niet altijd serieus nemen is het nog best te doen, al zou ik er niet voor willen betalen.

Dat zou ik al helemaal niet willen voor Season of the Witch, ook al een film met Nicholas Cage waarin allemaal demonen zich tegen een groepje ridders keren. De hypocrysie van de kerk in de middeleeuwen wordt wel mooi blootgesteld maar verhaal en acteerwerk laten zeer te wensen over. Dat de film een jaar eerder toch niet uitkwam omdat de film niet goed werd ontvangen is wel ironisch. Er moesten scènes opnieuw worden opgenomen maar het leek alsof wij bij de eerste versie aanwezig waren. Anders vraag ik me heel erg af hoe erg die dan wel niet moet zijn geweest.

Over Pizza Maffia is elk woord een woord teveel. Dat geldt eigenlijk voor alle films die we gezien hebben met de Sneak Preview maar Pizza Maffia is gewoon een mislukte nieuwe versie van Schnitzelparadijs. Gelukkig komt binnenkort The King’s Speech uit en ga ik vanavond naar Black Swan, krijg ik toch nog kwaliteit te zien voor die achttien euro in de maand

Een gedachte over “Waarschuwing voor een ieder

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: