Opluchting als ‘Fuckface’ wordt onthoofd

Twee weken geleden had ik een rare droom. Er komen allemaal witte stralen uit de lucht. Het doet nog het meest denken aan orkanen of tornado’s. Iedereen die binnen de witte straal komt verdwijnt. Dan word ik wakker. Mijn eerste gedachte is: als je hier een goed plot bij kan verzinnen dan kan het misschien nog wel een filmscript worden. Zo moeten de makers van ‘Skyline’ ook op een dag wakker zijn geworden. Alleen namen zij de moeite niet om er een goed plot bij te verzinnen, ze maakten een film die zo’n vijftien miljoen heeft gekost zonder enig verhaal. Ja, er kwamen blauwe stralen uit de lucht en daaruit kwamen dan weer robot-achtige wezens die de mensen opzogen.

En er is nog het geneuzel rond Eric Balfour en zijn zwangere vriendin. Balfour, bij mij bekend als Milo Pressman uit 24 (die computernerd uit het eerste seizoen die maar kaasballetjes bleef eten), was niet bepaald geliefd in de zaal. Mijn Pathé Unlimited compaan Yorick noemde hem al vanaf minuut één liefkozen Fuckface. “Ik krijg koppijn van zijn hoofd. Het klopt gewoon niet,” waren de aardigste dingen die hij over de altijd boos kijkende Balfour had te melden. Acteren kan hij niet en omdat de makers er dan ook nog eens voor kozen om Donald Faison, bekend uit Scrubs, zijn goede vriend te laten spelen had de film meer weg van Scary Movie 6 dan van een interessante Science Fiction film.

Een sneak-preview is natuurlijk altijd een gok maar god wat was ik blij dat ik hier geen zeven euro voor heb betaald. Al voordat de film echt was begonnen wisten we dat hij een 4.5 kreeg op IMDB. Tien miljoen werd er uitgegeven aan de special effects omdat de makers zelf ook wel door hadden dat ze daarmee alles moesten verbergen. Het dramatische acteurwerk, het ontbreken van een verhaal. Het beste aan de film was toen Balfour eindelijk, na velen ongeloofwaardige ontsnappingen, werd onthoofd. De hele zaal ging klappen en schoot in de lach. Skyline is met een bepaalde houding grappig te maken maar mocht je na 3 februari een bioscoop bezoeken, sla dit gedrocht dan alsjeblieft over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: