Idee van de eeuw: Pathé Unlimited

Eén van de grootste voordelen van het inwonerschap van Zwolle is dat er op tien minuten lopen een bioscoop zit. Ik hou erg van films, en dan het liefst op een groot scherm ipv gedownload op een laptop. Daarom stond het dan ook snel vast dat ik een Pathé Unlimited kaart ging halen, voor achttien euro in de maand kun je onbeperkt naar de bioscoop. Gisteren was het zover, mijn klasgenoot Yorick en ik wilden wel eens zien waar al die ophef rondom New Kids vandaan kwam. Eenmaal bij de bioscoop was er weinig nodig om ook hem over te halen een Unlimited kaart aan te schaffen. En aangezien het pas zeven uur was konden we nu net zo goed twee films bezoeken.

New Kids viel niet tegen. Maar dat kwam omdat de verwachtingen al niet hoog waren, het verstand ging op nul maar zelfs dan is het afknippen van iemands vinger iets waar ik niet om kan lachen. En ook was het enigzins onnodig dat iemand zijn geslachtsdeel uit zijn broek haalt om even te staan pissen. Dat zoveel mensen hier geld voor hebben betaald vind ik echt onvoorstelbaar. Wij zijn eigenlijk gratis geweest. We moesten voor het restant van de maand januari €8.40 betalen en dat hadden we er na één film dus al uit. Volgende week hebben we waarschijnlijk februari er al uit gehaald. Maar na New Kids kwam Loft, weer een Nederlandse film maar dan van een iets ander caliber. Van begin tot eind hield deze film me in zijn greep zonder een moment saai of langdradig te worden.

Uiteraard waren er minpunten, Chico Kenzari vond ik niet helemaal overtuigend en ook Jeroen van Koningsbrugge had een zwak maar belangrijk moment. De manier van filmen, het verhaal en de acteerprestaties van alle anderen compenseerden dit volledig. Barry Atsma was verdacht goed als overspelige man, Anna Drijver speelde een mysterieuze vrouw maar vooral Fedja van Huet steelde de show. Ik was niet bekend met zijn werk maar hierin vond ik hem echt heel goed. De humor die Van Koningsbrugge er soms inbracht maakte het voor mij af. Ik heb gelachen, gigantisch misgezeten over wie het zou hebben gedaan en ben uiteindelijk tevreden de zaal uitgelopen. De kans is groot dat ik hem nog een tweede keer ga bekijken, het kost toch niets. Wat een heerlijk idee, nu al

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: