Even een avondje naar huis

“En de 1-0 voor Feyenoord! Nee, het is buitenspel…”     “Kopkans voor De Jong, in het zijnet. Nee, het is een doelpunt…”      “En Castaignos scoort en brengt daarmee de spanning terug in de wedstrijd. Weer buitenspel…”

De laatste Klassieker verloren we met 1-2, volledig terecht was het. Maar als we commentator Theo Reitsma moesten geloven was het die middag 3-1 voor Feyenoord. Tot drie keer toe zat hij bij een doelpunt mis en liet hij mij even hopen terwijl ik bij alle situaties zelf al doorhad hoe het werkelijk zat. Sinds twee weken woon ik in Zwolle. Ik heb het ouderlijk huis verlaten maar ben voor de Klassieker weer even een avondje thuis. Want de Klassieker wil ik niet missen, die moet ik zien. De tijd dat ik zenuwachtig was voor een voetbalwedstrijd ligt gelukkig achter me, zelfs bij de WK finale voelde ik pas zenuwen toen ik de spelers in de tunnel zag staan, een wedstrijdje in Amsterdam doet me dan ook weinig meer.

Mensen vinden het dan ook raar dat ik hiervoor terug ga naar huis, je hoeft toch niet te kijken? Maar als ik een wedstrijd niet zie, en af moet gaan op Twitter of Langs de Lijn dan hou ik het niet meer. Ik kan niet afgaan op mijn eigen waarnemingen en terwijl ik iets allang had gezien blijven anderen, lees: commentatoren, je hoop geven. Het is slecht voor mijn hart en het zorgt ervoor dat ik zenuwachtig word terwijl ik het nog niet was. Voor mij geen Jack van Gelder of Bas Ticheler. Gewoon achteruit op de bank en zelf kijken. En dan vloeken op de scheidsrechter omdat hij zag dat het inderdaad buitenspel was. Want dat ik niet zenuwachtig ben wil niet zeggen dat ik niet lekker ga vloeken, supporterstherapie heet dat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: