Alles komt goed – Deel II

Het is niet de 2-1 overwinning op ADO die me ervan heeft overtuigd dat Feyenoord er wel weer overheen komt. Dat komt ook niet door de komst van Jhonny van Beukering. Na de 10-0 nederlaag tegen PSV zei ik al dat het allemaal wel goed zou komen met Feyenoord omdat er gewoon voldoende kwaliteit aanwezig is. Daarom is de huidige positie ook te laag maar na overwinningen op Willem II en Excelsior sta je alweer bijna elfde. Maar de grote doorbraak van vandaag is natuurlijk de actie ‘Supporters steunen Feyenoord’.

Voor €10,- kun je als supporter een aandeel kopen in de Vrienden van Feyenoord. Dit geld wordt direct in de schulden van Feyenoord gestopt. Zelf heb ik €30,- gestort en in de toekomst zal ik wellicht nog meer storten. Want door geld van de supporters zal Feyenoord er heel snel bovenop komen, zo snel dat een kampioensschap binnen drie jaar weer reëel is. Want volgens een onderzoek van Voetbal International noemen 1.118.000 mensen zichzelf Feyenoorder. Geven zij dus allemaal €10,- dan heeft Feyenoord zo’n twaalf miljoen om de schulden te verkleinen.

En aangezien de schuld van Feyenoord momenteel nog 26 miljoen euro bedraagt is €23,25 per supporter genoeg om de club financieel weer gezond te krijgen. Omdat er veel kapitaal krachtige supporters of oud-spelers geld zullen investeren zal de schuld verdwijnen, heel snel. Feyenoord zal nooit kapot gaan, dat weet iedereen. Maar als iedereen vertrouwen heeft in dit plan en als er snel positieve berichten komen dan zal het balletje snel gaan rollen. En dan zullen spelers als Georginio Wijnaldum en Luc Castaignos nog jaren blijven in de Kuip. Op dit soort dagen moet ik altijd denken aan de campange van Barack Obama. Sinds die campange hoopte ik hier al op, en twee jaar later is het dus eindelijk zover. Het doel is om Feyenoord weer gezond te krijgen en om met Obama te spreken: Yes, we can!

www.supporterssteunenfeyenoord.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: