Meer Zach Galifianakis alstublieft

‘The Hangover’ was zonder twijfel dé hit van 2009. Vanuit het niets waren daar ineens die drie rare gasten die geen idee hadden waar ze hun beste vriend hadden gelaten. Baardmans Zach Galifianakis schitterde als een gestoorde maar zachtaardige freak. Hij was dan ook dé ontdekking van ‘The Hangover’. Vaak onder invloed haalde hij de meest komische en bizarre streken uit. Meestal gaan dat soort figuren snel vervelen.

Dat had ik bij Seth Rogen. In ‘The 40-year old virgin’ vond ik hem nog grappig maar in ‘Knocked Up’ was hij al bloedirritant om in ‘Zach and Miri make a porno’ nog slechter te zijn. Telkens weer speelde hij iemand die veel drugs gebruikte en behalve de tegenspelers was er geen verschil. Bij Zach Galifianakis vreesde ik voor hetzelfde effect. Zeker als je al hoort dat zijn rol in ‘Due Date’ vrijwel identiek is aan die in ‘The Hangover’. Galifianakis kon zijn glansrol toch niet evenaren laat staan overtreffen?

Overtreffen deed hij het ook niet. Maar naast Robert Downey Jr. speelt hij wederom fantastisch en absurd. Downey Jr. speelt een zelfingenomen en snel agressief wordende man die Galifianaks niet kan luchten of zien. De dialogen zijn geweldig en de timing van beide heren is nagenoeg perfect. Galifianakis heeft mij weer de slappe lach bezorgd toen hij Downey Jr. het slapen onmogelijk maakte, meer verklap ik daar niet over maar dit was veruit de meest bizarre scène van de film. Binnenkort komt er ook een vervolg op ‘The Hangover’. Kansloos dacht ik eerst. Uitmelkerij. Maar na Due Date kan ik niet wachten op nog meer bizarre humor met die gekke Griek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: