Drukke en dure filmwinter voor de boeg

In tegenstelling tot veel generatiegenoten heb ik niet zoveel met het downloaden van films. Al wordt de kwaliteit steeds beter, ik wil het origineel zien, zowel met DVD’s als met bioscoopfilms. En deze winter komen er heel veel leuke bioscoopfilms. Als ik in een grote stad zou wonen had ik zeker een Pathé Unlimited gekocht. ‘Due Date’ kan ik van mijn lijstje schrappen terwijl ook ‘The Social Network’ al weer een tijdje draait. Vanaf vandaag is ook de horrorfilm ‘Sint’ te bezichtigen.

Moordende Sint

Eigenlijk begon het al met ‘Wall Street II’. Vooral door Shia LaBeouf een film die ik graag wilde zien. LaBeouf zag ik voor het eerst in ‘Disturbia’ en hoewel dit niet zijn moeilijkste rol was vond ik hem zeer overtuigend. Helaas draait deze film al niet meer en zal ik dus moeten wachten op de DVD. Voor mijn portemonee is dit niet erg want er komen belachelijk veel goede films aan.

Te beginnen dus met ‘Sint’. Natuurlijk is dit een B-film en waarschijnlijk is het vooral leuk omdat het zo slecht zal zijn. Het is niet eens vanwege alle commotie rondom de poster dat ik deze film wil zien. Gewoon het idee van een moordende Sinterklaas vind ik al genoeg om een bezoekje te brengen. Huup Stapel, speelt Niklas in ‘Sint’, heeft geen tekst en dus zal hij Michiel Romeijn niet gaan overtreffen als goedheiligman. Maar ‘Sint’ zal vast een stuk groffer zijn.

 Hollandse bagger zoals bij ‘Sint’ verwacht ik niet bij ‘Loft’. Deze remake van een Belgische hit gaat over vijf mannen die gezamenlijk een loft huren om hier hun minnaressen te ontvangen. Alles blijft geheim en het is voor ieder een groot succes. Totdat er plotseling een dode vrouw ligt en het over lijkt met de pret. Onder andere Barry Atsma en Jeroen van Koningsbrugge zullen in deze film te zien zijn. Vraag is vooral of Van Koningsbrugge als acteur ook kan overtuigen. En persoonlijk vraag ik me af of Barry Atsma net zo kan overtuigen als in ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Ik vond namelijk dat hij daarvoor verdiend een Gouden Kalf kreeg, ook omdat ik Gijs Scholten van Aschat tegen vond vallen in ‘Tirza’.

Ook is het deze winter weer Potter-tijd. Het zevende deel wordt in twee stukken gedeeld en dus is dit niet het laatste deel van de serie. Maar dat het een must-see is staat wel vast. Voor iedereen die de eerdere delen heeft gezien was het weer lang wachten op een vervolg. Helaas is het Warner Bros niet gelukt om ‘Harry Potter and the Deathly Hallows Part I’ in 3D uit te brengen. Met ‘Part II’ zal dit we gaan gebeuren.

Buried

Maar ik kijk misschien wel het meeste uit naar ‘Buried’. In deze film zie je anderhalf uur lang alleen maar een doodskist met daarin Ryan Reynolds. Hij heeft negentig minuten aan zuurstof en alleen een aansteker en een telefoon om te ontsnappen. Deze film is in Amerika al vol lof ontvangen en ik denk dat ik zelf ook heel positief zal zijn. Reynolds was vooral bekend van rollen in romantische komedies maar je kan hem ook kennen van ‘Blade’ en ‘X-Men’.

Maar echt overtuigen deed hij vooral in ‘Smokin’ Aces’, een film die de hele tijd pseudo-realistisch aandoet tot de slotscène. In die laatste minuten laat Reynolds zonder een woord te zeggen zien wat hij kan. En dat is toch wat hij nodig zal hebben in een film waarin hij de enige zichtbare persoon is. Voor mensen die snel last krijgen van claustrofobie is het geen aanrader. De anderen zou ik hem zeker aanraden, het kan onwijs tegenvallen maar het concept staat als een huis. Er staan dus nog vijf bioscoopbezoekjes op de planning de komende twee maanden. Mijn portemonee is me er dankbaar voor dat ik vanavond thuis blijf. Ik heb ‘De Storm’ nog liggen, lijkt me vanavond wel toepasselijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: