Alles komt goed

Mario Been zei het al in zijn NEC-tijd. Destijds stond zijn ploeg in de degradatiezone en was er in de beker verloren van FC Zwolle. Een beschamende nederlaag en een uitzichtloze situatie. Maar alles kwam goed en NEC behaalde zelfs Europees voetbal. Na de 10-0 nederlaag van afgelopen zondag zei Mario Been het niet. Dus zeg ik het maar: alles komt goed. De kans is groot dat we nog jaren moeten wachten voordat we weer kunnen denken aan de Coolsingel maar degraderen gaan we nooit.

Sinds de afstraffing in Eindhoven is er veel aandacht geweest voor Feyenoord. Mario Been zou moeten vertrekken, zo vonden veel mensen. Als het bestuur hem niet zou wegsturen dan moest hij zelf maar vertrekken. Eergevoel is het argument. Maar het zou hét bewijs zijn van slecht bestuur binnen de voetballerij. Trainers worden te vaak onnodig vroeg ontslagen, zo ook bij Feyenoord. Gert Jan Verbeek is hiervan het beste voorbeeld. Hij bood zijn ontslag aan omdat hij geen vertrouwen meer voelde van bepaalde spelers. Feyenoord ontsloeg hem om die reden, het domste wat je in een dergelijke situatie kan doen. Het kostte veel geld en ze hadden hun vertrouwen in Verbeek moeten uitspreken en de spelers moeten laten vertrekken. Als er één coach goed kan samenwerken met jonge talenten is het wel Verbeek, de huidige selectie zou dus perfect zijn voor hem.

Mario Been blijft dus voorlopig wel zitten. En gelukkig maar, want er zijn geen alternatieven. Alleen oer-Feyenoorder Willem van Hanegem zou het beter kunnen doen. En laten we nou eerlijk zijn. Feyenoord had een complete off-day terwijl bij PSV vrijwel elke bal onhoudbaar raak was. En dan kreeg Kelvin Leerdam ook nog eens onterecht rood. Een nederlaag kun je nooit volledig afschuiven op een scheidsrechter maar zonder Bas Nijhuijs was PSV-Feyenoord gewoon in 4-0 geëindigd. Net zoals Ajax zich terecht beklaagd over de rode kaart van Anita tegen Excelsior. Mensen noemen het te makkelijk calimero-gedrag als je dit zegt maar het is gewoon pure logica. En dan zou je dus een trainer ontslaan vanwege een off-day van je spelers en de scheidsrechter. Wanbeleid zou het zijn.

Gelukkig heeft Feyenoord het dus niet gedaan en gaan we gewoon door met Mario Been. Vanavond tegen VVV is het pompen of verzuipen. Als ik met 10-0 zou verliezen ging ik keihard janken om daarna de eerstvolgende wedstrijd met minstens 4-0 te winnen. Je moet wel tot op het bot gebrand zijn op een goed resultaat na een dergelijke uitslag. En dat zijn de talenten van Feyenoord ongetwijfeld ook. De supporters tonen zich in de aanloop naar vanavond van hun beste kant, er worden meer kaarten verkocht dan normaal. Iedereen wil erbij zijn om Feyenoord te steunen. Want dat is Feyenoord. Ook in zeer slechte tijden achter de club blijven staan. Nooit weglopen. Hoeveel pijn het ook doet. Want ooit, komt alles goed…

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag  

Wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag     

We zullen ze laten beven, ze zullen wat beleven                                           

Feyenoord! Feyenoord! Feyenoord olé!

2 gedachten over “Alles komt goed

Voeg uw reactie toe

  1. er worden meer kaarten verwacht dan normaal? ik mag hopen meer toeschouwers en geen lawine aan kaarten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: