Dit kan zo niet langer

Na gisteren zou je denken dat dit gaat over Feyenoord.Dat klopt deels. Dit gaat namelijk over de scheidsrechters in Nederland. En gisteren was het goed raak. Ajax werd binnen het half uur genaaid door de scheidsrechter en Feyenoord kon na een kleine veertig minuten verder met een man minder. Ook kreeg FC Twente de overwinning in de schoot geworpen en werd Willem II benadeeld door een schandalige schwalbe.

Fouten maken is menselijk, dat is duidelijk. En natuurlijk had Feyenoord ook verloren met elf spelers. En Ajax speelde ook met Anita al slecht. Maar Ajax zou met elf man wel gewoon 0-3 of 1-3 hebben gewonnen van Excelsior en zonder de rode kaart van Kelvin Leerdam had Feyenoord maar met 4-0 of 5-0 verloren. Dat blijft een slechte score maar dan heeft niemand het er volgende week nog over. Nu komt zo’n misselijkmakende scheidsrechter even voorbij en die maakt het nog kanslozer dan het al was.

Het is dan ook volkomen terecht dat Jan Wegereef (Excelsior-Ajax) en Pol van Boekel (FC Twente-ADO) deze week niet mogen fluiten. Maar waarom mogen Bas Nijhuis (PSV-Feyenoord) en Reinold Wiedemeijer (AZ-Willem II) dan wel gewoon blijven fluiten? Hebben zij net iets minder schandalige fouten gemaakt? Nee, allemaal maakten ze belachelijke fouten. Maar alleen degene die invloed hadden op de winnaar van het duel (of bij Ajax het gebrek er van) worden gestraft.

Simpelweg omdat er anders te weinig scheidsrechters over zouden zijn. En dan schijnen wij echt een goed land te hebben als je de kenners mag geloven. En iemand als Mario van den Ende is vrijwel altijd eerlijk, dus als hij zegt dat men lyrisch is over ons dan zal dat wel zo zijn. Maar zelfs in dit ‘goede’ scheidsrechterslandje zitten op één middag al vier doorslaggevende fouten. Misschien dat mensen bij de FIFA eindelijk gaan inzien dat voetbal technische hulpmiddelen nodig heeft. Met Blatter aan het roer heb ik er weinig vertrouwen in maar dit heeft niets meer met de charme van het voetbal te maken.

Punten verspelen op Woudestein of met 10-0 verliezen, het is iets wat je geen enkele echte supporter gunt. Zeker niet als het door toedoen van een scheidsrechterlijke dwaling is. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: