Dagboek van een journalist: dagje Rotterdam

Nadat ik afgelopen zaterdag mijn eerste klus als journalist in opleiding had, ik moest naar een kindervoorstelling genaamd ‘Poep!’, was het gisteren tijd voor de eerste echte klus. Ik moest namelijk naar Rotterdam om Feyenoord en Jong Oranje aan het werk te zien. Dus ging ik om zes uur eruit zodat ik op tijd zou zijn voor mijn trein. Maar toen bleek ineens dat mijn broer voor school ook naar Rotterdam moest en kon ik dus meerijden, op voorwaarde dat ik terug wel zelf moest reizen.

Dus gingen Pim en ik om acht uur richting de mooiste stad van Nederland. Door een file van een uur kwamen we een half uur te laat aan op Varkenoord, maar dat maakte vrij weinig uit aangezien er maar een zeer select gezelschap trainde. De meeste spelers waren weg voor (jeugd)interlands en dus bleven er zo’n acht spelers over. Broer Pim vertrok ondertussen naar zijn eigen opdracht en liet mij dus alleen achter met de opdracht om Mario Been even aan de tand te voelen over Biseswar. Een hoop afwerkpogingen later was de training voorbij en moest ik dus toeslaan. Been groette eerst wat oudere supporters en ging op de foto met jongere fans voordat hij mijn kant opkwam.

De zenuwen begonnen op dat moment echt te komen terwijl Been steeds dichter bij de uitgang kwam en dus steeds dichter bij mij. Waarschijnlijk verwacht hij een fan die op de foto wil maar ik stel me eerst voor als student Journalistiek. Of ik wat mag vragen. Maar natuurlijk mag dat. Dus ik stel, zenuwachtig dus zo goed en zo kwaad als het kan, mijn vragen en luister naar zijn antwoorden. Hij zegt precies wat ik dacht en hoopte dus na anderhalve minuut ben ik al klaar. Heb ik al wat ik wilde, namelijk enkele quote’s over Diego Biseswar.

Dan komt toch de supporter in me naar boven en vraag ik dus om een handtekening en foto. Allemaal geen probleem voor Mario, die zich echt heel tof opstelt. Tijdens de training merk je ook dat hij altijd zijn vertrouwen in spelers uitspreekt, zelfs in Adil Auassar waarover een oudere man zegt: “maak van hem toch geen foto’s joh, die kan er niks van. Dat zie je toch?” Mario ziet het ongetwijfeld ook maar hij zegt het niet. Als hij er al geen vertrouwen meer in zou hebben is het einde echt zoek.

Tevreden verlaat ik rond twaalf uur Varkenoord, om vier uur traint Jong Oranje pas en dus duik ik Pathé de Kuip in om eindelijk Tirza te zien. Maar wat ik daarvan vind zal ik wel beschrijven als ik het boek uit heb. Het viel niet mee in ieder geval. Wat wel meeviel was het openbaar vervoer. Voor ik het wist was ik bij Xerxes, de oude club van Willem van Hanegem waar vandaag Jong Oranje traint. De spelers zijn een half uur voor aanvang van de training al op het veld om even te voetballen met de plaatselijke spelers. Zij hebben de dag van hun leven en gaan op de foto met Luuk de Jong, Georginio Wijnaldum en Jeffrey Bruma.

Ook ik heb het erg naar mijn zin. Ik ontmoet een aardige jongen van mijn leeftijd die ook voor Feyenoord is. Dan deel je toch dezelfde afwijking zullen we maar zeggen. We genieten van Georginio Wijnaldum, Patrick van Aanholt en zelfs Giovanni van Bronckhorst. Ook Diego Biseswar krijgt ons even enthousiast als hij Daley Blind voorbij speelt en prachtig scoort. Na afloop van de training wachten we samen op Leroy Fer en Wijnaldum. Die laatste moet eerst nog even een item filmen voor Zapp Sport maar neemt daarna voor iedereen even de tijd. Het duurt even maar na verschillende handtekeningen op schoenen zijn wij ook even aan de beurt. We maken foto’s van elkaar en nemen dan afscheid. Na een mooie dag stap ik weer in de trein richting Friesland. Dat is na zo’n dag dan toch een anti climax…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: