De eerste week

De afgelopen week staat bij mij niet bekend als de eerste week van Wakker Nederland. En ook niet als de eerste week van PowNed of Echte Jannen. Nee, de afgelopen week staat bekend als mijn eerste week op het  HBO, als student Journalistiek. En dan was het ook nog eens de eerste week dat mijn vader in Amsterdam sliep.

Nee, geen zorgen. Er is geen sprake van een relatie-crisis. Daar twijfelde ik al niet aan maar de blik van mijn moeder toen mijn vader zondagmiddag vertrok haalde elke mogelijke twijfel weg. Vaderlief slaapt in die prachtige stad *kuch* vanwege zijn werk. Het was niet langer verantwoord om één uur ’s nachts thuis te komen terwijl je dan om vijf uur alweer uit bed moet. Dus slaapt hij de komende maanden in onze hoofdstad.  Terwijl ik om zes uur ’s ochtends mijn bed uit moet om naar het prachtige Zwolle af te reizen.

Qua reistijden was het geen ideale week. Om acht uur de deur uit moeten omdat je om half elf op school moet zijn is nou niet echt wat je zegt geweldig. Maar geloof het of niet: het was het waard! Het gebouw is nieuw en hoe raar het er ook uit ziet, eigenlijk best mooi. Van de buitenkant zijn het allemaal X’jes, of sneeuwvlokjes, daar zijn we nog niet over uit. Zelfs over de leraren heb ik niets te klagen en dat zegt genoeg. Dat een leraar zelfs weet te voorkomen dat politiek saai wordt is een hele prestatie.

Normaal gesproken ben ik niet zo van de eerste week. Een nieuwe school is al erg genoeg en dan krijg je er nog 26 nieuwe klasgenoten bij. De hele zomer twijfelde ik of ik wel bij mijn broer in de klas zou willen komen. Je hebt als voordeel dat je iemand kent. Maar achteraf ben ik misschien wel blij dat we niet in dezelfde klas zijn ingedeeld. Qua reistijden is het niet handig maar het is toch mooi dat we niet het label krijgen van ‘de gebroeders Dijkgraaf.’ En vraag me niet hoe maar deze keer had ik totaal geen last van ‘eerste-week-vrees.’

Al heel snel voelde ik me thuis tussen mijn klasgenoten. Door onze leraar Onderzoek kwamen we na één vraag (Wat onderscheid jou van je klasgenoten) al heel snel veel te weten over elkaar. Iedereen had zijn eigen bijzondere verhaal en de conclusie was dan ook al snel dat het een raar maar bijzonder zooitje bij elkaar is. Maar iedereen zit er met hetzelfde doel, slagen in de journalistiek. En ik vind het geweldig! Ik heb zelden zo’n mooie eerste week gehad.

Maar dan kom je na een lange schooldag weer thuis. En dan merk je dat het niet alleen de eerste schoolweek is maar ook de eerste Amsterdam week. Vannacht komt hij weer thuis en ik had niet verwacht dat ik dit al na één week zou zeggen maar ik mis die ouwe! Ik maakte me zorgen over de komende jaren op school, een leuke klas is dan altijd cruciaal. Die heb ik, maar thuis is het na één week al helemaal anders. En niet op een positieve manier, er is een leegte. Een leegte die gelukkig de komende anderhalve dag weer gevuld zal zijn.

2 gedachten over “De eerste week

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: