Kruidnoten-mix voor de regenachtige dagen

In het Drentse Beilen hebben ze het eindelijk voor elkaar, ze zijn de eerste in het verkopen van kruidnoten! De plaatselijke C1000 is de eerste winkel die dit typische Sinterklaas snoepgoed verkoopt dit jaar. Vaak worden het ten onrechte pepernoten genoemd, dat deed ook het Algemeen Dagblad dat hierover berichtte. Het zou enorm schadelijk zijn voor kinderen omdat zij op deze manier ruim drie maanden vast zitten in de Sinterklaas hype.

Noem me een ouwe zeikerd maar ik ben het hier mee eens. Hoe wil je het aan die kinderen verkopen dat de kruidnoten twee maanden voor de intocht van Sinterklaas al in Nederland zijn? Ouders zullen moeten liegen dat  Sinterklaas alvast wat Pieten heeft gestuurd om hier kruidnoten te maken in de kruidnoten fabriek (ik wil Bolletje, red.). Als je het verhaal mooi en kloppend wil maken, wacht dan gewoon tot de intocht van Sinterklaas en kom dan met bakken vol kruidnoten. Zo zijn die kinderen in één klap in de Sinterklaas hype en het maakt het totaal plaatje mooier.

Maar dat kan tegenwoordig niet meer, terwijl Sinterklaas al een feest is wat ouders tot veel uitgaven dwingt komen de Bolletjes van deze wereld net nadat de scholen beginnen al met kruidnoten. Chocoladeletters zullen snel volgen. Een alternatief is wellicht om kruidnoten-mix in de winkel te brengen in deze tijd van het jaar. Op die manier dring je het niet zo op zoals dat nu gebeurd waar je bij binnenkomst van de winkel direct geconfronteerd wordt met de kruidnoten.

Sterker nog, laat die kruidnoten-mix gewoon het hele jaar in de schappen liggen. Gewoon naast de cake-, taart- en brownies-mix. Dan kan iedereen, en voornamelijk ikzelf, op een regenachtige dag als deze kruidnoten bakken en met een grote bak van dit snoepgoed voor de buis gaan hangen voor een goede film. Want zoals Bolletje zegt geven de kruidnoten een winters gevoel. En dan moet je dus in de kerstvakantie er volop van kunnen genieten. Dus moet de kruidnoten-mix permanent in het assortiment.Volgens mij is iedereen daar bij gebaat, ik wel tenminste…

Een gedachte over “Kruidnoten-mix voor de regenachtige dagen

Voeg uw reactie toe

  1. Het is september en in kruidnoten heb ik nog geen zin. Dat hoort bij het Sinterklaas gevoel, hoewel ik geen fan van de goedheilig ben. Ach ja, zolang supermarkten maar verkopen. Zolang Nederland maar geniet. Toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: