The Bucket List

Vrij weinig films krijgen het voor elkaar een zwaar onderwerp als de dood zo grappig over te brengen als ‘The Bucket List.’ Veel mensen zeggen dat deze film zonder de topprestaties van Jack Nicholson  en Morgan Freedom vrij weinig te bieden heeft. Behalve dat ik de moraal erg goed vind is dit ook logisch. De hele film gaat over deze twee en dat de chemie tussen de twee hetgeen is wat deze film naar een hoger niveau tilt is dus logisch.

In ‘The Bucket List’ krijgen Nicholson en Freeman te horen dat ze binnen afzienbare tijd zullen sterven aan de gevolgen van kanker. Freeman komt met een lijst van dingen die hij wil doen ‘before he hits the bucket.’ Nicholson vindt dit een heel goed plan en met zijn geld zorgt hij ervoor dat alles van de lijst gedaan wordt. Intussen zit Freeman’s vrouw thuis en mist ze haar man in zijn laatste maanden. Hoewel het soms overduidelijk is dat er met een Blue-screen is gewerkt zitten er ook heel mooie shots tussen. ‘The Bucket List’ is gewoon een topfilm, als je er gevoelig voor bent een waarschuwing:  zorg voor tissues.

Wat je je na afloop wel afvraagt is of het een voordeel is als je van te voren weet dat je nog maar een beperkt aantal maanden te leven hebt. Voor iedereen kan het elk moment voorbij zijn, degene die het van te voren weten kunnen in ieder geval afscheid nemen. Het is een oeverloze discussie en ik heb geen zin om die te voeren. Maar als tijdens de aftiteling John Mayer klinkt moet je toch wel beseffen dat familie heel belangrijk is en dat je hiervan moet genieten zolang het kan. En dat je dit duidelijk moet maken voordat het te laat is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: