Perspectief

Eén van de meest irritante geluiden is die van een wekker. Het zorgt voor een slecht begin van mijn dag maar het is vaak wel de enige reden om er op dat moment uit te gaan en niet nog even  te blijven liggen. Ook vandaag was ik weer erg blij om mijn wekker af te horen gaan. Direct al boos en chagrijnig loop ik naar beneden.

Hielke kijkt me vol goede moed aan en vervolgt dit door een verwijfde piep. Dit is ook logisch omdat hij gewoon te vroeg gecastreerd is. Normaal lach ik erom en aai ik hem, maar vandaag even niet. ‘Zeik niet zo Hielke, je krijgt al genoeg te eten.’ Teleurgesteld gaat hij weer slapen.

Zoals vrijwel altijd in de zomervakantie is iedereen al weg als ik mijn bed uit kom, en dan was het vandaag al om 9.30 dat ik mijn bed uit kwam. Het is leeg en saai hier. Dat paard dat achter huis staat (van de buren) kijkt me verveeld aan en ziet dat beantwoord worden met een boze blik. Hij loopt weer een rondje.

Rond een uur of één haal ik de post op. Ondanks het feit dat er vrijwel nooit iets voor mij bij zit ben ik altijd degene die de post moet halen.  Cleo loopt jankend achter me aan en stopt niet als ik haar even aai. ‘Zoek het dan ook maar uit joh, rotpoes.’ In de brievenbus zit maar één envelop en weer niet voor mij.

Hoewel ik niet zou weten wat er binnen zou moeten komen ben ik teleurgesteld over het gebrek aan post. Ik krijg medelijden met mezelf, vind dat ik meer post verdien en door die woede stoot ik ook nog eens mijn voet. Arme ik, wat een kutdag. Moeten ze nou altijd mij hebben?

Mijn moeder komt binnen. Ze vraagt om een knuffel, dat doet ze nooit dus iet wat argwanend sta ik op en vraag wat er aan de hand is. Ze begint te huilen. ‘De dochter van mijn collega is dood,’ zegt ze nog steeds met betraande ogen. Ik voel me een aansteller, een egoïst en een klootzak omdat ik me zorgen maak over een gebrek aan post, een pijnlijke teen en een zeurende kat. Ik had gelijk, wat een kutdag! Maar niet voor mij…

Een gedachte over “Perspectief

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: