Met dank aan Philip Huff

Oké, eerlijk gebied te zeggen dat het ook met dank aan vele andere auteurs is dat ik ervan droom ooit mijn eigen roman in een winkel te zien liggen. Maar Philip Huff bewees met zijn ‘Dagen van gras’ dat het niet leeftijd gebonden hoeft te zijn. Al vanaf mijn twaalfde droomde ik ervan om ooit mijn eigen boek te schrijven. 2010 is uiteindelijk het jaar geworden waarin dit voor het eerst gebeurde maar dit betrof een geschenkenboek over voetbal wat ik samen met mijn vader schreef dus dat vind ik niet meetellen, hoe trots ik er ook op ben. Nee, een roman was altijd al mijn doel. Waar mijn verhalen vroeger nog (logischerwijs) kinderachtig en kort waren zijn ze inmiddels vrij volwassen en denk ik dat het echt iets nieuws is.

Maar tussen alle boeken van Grunberg en Kluun zag ik nog maar zelden een boek van een jonge en talentvolle schrijver. Tot HP/de Tijd met een uitgave kwam over de Confettigeneratie. Ik vond het vrij weinig eerlijk gezegd maar één persoon viel me direct op: Philip Huff.  Hij debuteerde vorig jaar op 25-jarige leeftijd en inmiddels is hij bezig om het boek te bewerken tot een filmscenario. Dankzij bol.com had ik het boek de volgende dag nog in huis en enkele dagen later wist ik het zeker: het kan dus wel. Of je nou 25 bent of 45, je kan gewoon een goed boek schrijven en niemand hoeft te merken hoe oud je bent.

Wellicht was het net dat bewijs waar ik op zat te wachten. Net zoals hij bevestigde dat je songteksten prima in een roman kan gebruiken. Hij maakte het voor mij allemaal net iets makkelijker. Enige probleem waar ik altijd mee zit is dat ik in mijn hoofd meerdere verhalen heb zitten. Het afgelopen jaar heb ik één verhaal echt heel gedetaileerd uitgewerkt en daar ga ik dan ook volop mee bezig maar vandaag schoot me dus ineens weer een verhaallijn te binnen. Het is al niet makkelijk om een roman te schrijven maar als je hoofd je ook nog eens tegenwerkt wordt het helemaal lastig. Maar ik ga binnenkort echt los, eerst even mijn rijbewijs halen (hopelijk maandag) en dan ga ik los. Met dank aan Philip Huff durf ik weer openlijk te dromen over mijn eigen roman.

En om met Bas Paternotte te spreken: koop dat boek mensen!

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/dagen-van-gras/1001004006869563/index.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: