De strijd om Kralingen

De Rotterdamse derby tussen Excelsior en Feyenoord staat morgen weer op het programma. Na twee jaar van afwezigheid is het Kralingse Excelsior weer terug op het hoogste niveau. Iedereen zal zich de krankzinnige promotie-degradatie wedstrijd herinneren tussen Sparta en Excelsior vorig jaar. De twee Rotterdamse clubs moesten beslissen wie er dit jaar in de Eredivisie zou spelen en uiteindelijk werd het dus het Kralingse Excelsior. Iedereen zal zich Guyon Fernandez herinneren als de held, hij schoot namelijk de beslissende treffer binnen op het Kasteel.

Maar de beste speler van Excelsior is Ryan Koolwijk. De geboren Rotterdammer is de controleur van het elftal en tevens de aanvoerder en hoewel we van Excelsior niet zoveel mogen verwachten dit jaar is Koolwijk een aanwinst voor de Eredivisie. Hij oogt lang en slungelig maar is vrijwel altijd in balans en hij brengt rust in de wirwar die Excelsior heet. Morgen staat hij tegenover een andere Kralingse speler, wellicht wel de meest opvallende Feyenoorder tot nu toe: Luigi Bruins.

De nummer ‘tien’ begint aan zijn vierde seizoen bij Feyenoord nadat hij jarenlang bij Excelsior speelde. Mensen zagen in hem een groot talent en in zijn eerste jaar bij Feyenoord was hij de revelatie. Maar daarna raakte hij in een dip en kwam het er eigenlijk nooit meer helemaal uit. Soms was er ineens weer een glimp van zijn klasse en genialiteit. Alleen voor dat ene moment zou je al naar het stadion gaan. Altijd werd hem een gebrek aan mentaliteit verweten, hij zou niet fel genoeg zijn zo vonden veel supporters en hij werd dan ook regelmatig (onterecht) uitgefloten. Luigi Bruins was de nieuwe Serginho Greene geworden en even vreesden zijn fans dat hij het niet meer zou zien zitten om weer te strijden bij Feyenoord.

Maar eind vorig seizoen zette hij de trend al in en dit jaar ging hij daarin verder, hij bikkelt. En niet zo’n beetje ook, tegen FC Utrecht was hij samen met Smolov de enige speler die een voldoende scoorde in de eerste helft. Hij veroverde veel ballen en als het simpel moest deed hij dit ook, waar hij in het verleden nog wel eens de te moeilijke oplossing wilde zoeken. Het lijkt daarom ook een moeilijke keuze te worden voor Mario Been. Wie wordt de nieuwe nummer ‘tien’ van Feyenoord? Het is inmiddels zelfs een luxe probleem geworden. Met Wijnaldum, Smolov, Tomasson en Bruins heb je vier spelers die bij vrijwel elk Eredivisie team in de basis zouden staan.

Maar morgen keert Luigi Bruins dus weer terug op Woudestein, in de basis bij Feyenoord. Niet veel mensen hadden het nog verwacht maar tegenover de controlerende Koolwijk mag hij bewijzen dat hij niet alleen de beste nummer ‘tien’ is voor Feyenoord maar dat hij ook de beste Kralinger is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: