E-reader en webwinkels slecht voor de banenmarkt

Ook ik weet dat het crisis is, mensen hebben minder te besteden en dat heeft een hoop banen gekost. Maar ik geloof niet dat dit de enige boosdoener is voor de grotere werkloosheid in Nederland. De modernisering van vrijwel alles in Nederland is een grote reden voor de werkloosheid. Neem bijvoorbeeld de E-reader. Buiten het feit dat ik een groot voorstander ben van echte boeken omdat je dan voelt en ruikt wat je leest is het ook nog eens niet goed voor onze economie. Het betreft allemaal geproduceerde apparaten die waarschijnlijk ergens in een ver land worden gemaakt, geen Nederlander bij betrokken dus.

Komt nog eens bij dat er door de E-reader minder boeken worden gemaakt. En boeken worden dan weer wel veelvuldig gemaakt in Nederland, wat dus minder zal gebeuren en wat dus banen kost. Maar door het terugdringen van boeken gaan nog meer banen verloren. Voor een schrijver scheelt het vrij weinig tot niets, omdat het produceren goedkoper wordt is de prijs lager maar zijn inkomsten waarschijnlijk even hoog als bij echte boeken. Maar voor de transport van boeken zijn wel mensen nodig, mensen die je niet nodig hebt voor het transporteren van E-books.

Wellicht nog wel het meest getroffen worden de boekenwinkels. Als er echt zoveel minder boeken worden verkocht in de toekomst als wordt gedacht dan krijgt elke boekenwinkel het héél zwaar om het hoofd boven water te houden. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor boekenwinkels, je kan tegenwoordig haast alles online kopen. Van DVD’s tot spijkerbroeken, haast alles vind je wel op internet. Nou wil ik niet zeggen dat ik alle wijsheid over de banenmarkt in pacht heb maar logisch nadenken brengt mij tot de conclusie dat dit niet goed is voor de banenmarkt. Winkels zullen gaan verdwijnen en snel. En dat heeft veel minder te maken met de crisis dan gedacht, het wordt veel te makkelijk als excuus gebruikt.

Natuurlijk speelt de financiële crisis mee maar al die webwinkels helpen niet, en die lelijke E-readers al helemaal niet! Dus lees alsjeblieft echte boeken en richting de overheid: haal het niet in je hoofd al die schoolboeken op laptops te zetten, over misbaksels gesproken. Les krijgen vanaf een laptop i.p.v. uit een boek. Gadverdamme, ik zeg gadverdamme!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: