Iedereen staat achter @bertbrussen

Volgens de website van Bert Brussen is het morgen zover. Tussen 10.30 en 10.45 moet hij zich verantwoorden over de hiernaast afgebeelde retweet. Het betrof een doodsbedreiging van ene @MoManagerMo, prachtige naam overigens.  Even voor de Twitter-leken: een retweet houdt in dat je een bericht ziet en dat je dit bericht vervolgens deelt met je followers (volgers). In dit geval zag Bert Brussen dus een doodsbedreiging aan het adres van Geert Wilders en hij zette dit op zijn website.

Of je het persoonlijk interessant vindt of niet, veel mensen zullen een oproep om (het liefst van rechts naar links) de keel van Geert Wilders door te snijden zien als nieuws. Zo ook Bert Brussen. Waarom hij dan nu wordt verdacht van het bedreigen van Geert Wilders ontgaat veel Twitteraars en mij ook eerlijk gezegd. Vrijheid van meningsuiting vind ik het niet want er komt geen mening in voor maar nieuwsgaring is het wel. En aangezien Bert Brussen journalist is doet hij zijn werk. Ik vraag me zelfs af of Justitie op de hoogte was geweest van deze tweet als Bert Brussen er niet mee aan kwam. En aangezien @MoManagerMo nu ook verdacht wordt van het bedreigen van Geert Wilders (kan ik ergens wel begrijpen) moeten ze Bert Brussen juist dankbaar zijn.

Maar wat wel duidelijk wordt door deze hele zaak is dat men in Den Haag liever heeft dat de vrijheid van Twitter wat wordt beperkt. Maar als je dat zou doen staat niet alleen de vrijheid van meningsuiting in het geding, ook zul je heel veel mensen nodig hebben die als baan krijgen Facebook, Twitter en Hyves af te speuren op zoek naar bedreigingen. Wil de overheid zo de werkloosheid oplossen? En dan vraag ik me nog iets af, wat gebeurt er met de (op het moment van posten van Bert Brussen) drie andere mensen die het ge-retweet hebben? Ook zij zullen dan verhoord moeten worden, of zou het iets met de status van Bert Brussen te maken hebben? Vast niet joh, dat zouden ze nooit doen…

Eigenlijk zouden we allemaal de tweet van @MoManagerMo moeten retweeten, als statement. Om ervoor te zorgen dat belachelijke acties als deze niet meer voor zullen komen. Je verantwoorden omdat je op je website laat zien dat niet iedereen op een vriendelijke manier laat blijken het met Geert Wilders oneens te zijn, kom nou toch! Heel Twitterend Nederland zou achter Bert Brussen moeten staan, ook uit eigen belang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: