We zijn weer begonnen

Het zal de eerste keer in jaren zijn dat ik de seizoensopening mis. Van Heracles-PSV tot SC Heerenveen-Roda JC, ik heb ze allemaal uitgezeten, hoe slecht de wedstrijd ook was. Reden was dat ik niet kon wachten tot de Eredivisie weer van start zou gaan, dit jaar was het anders. Door het WK, door al die saaie wedstrijden, was ik even voetbalmoe. Feyenoord blijft wat anders, dat is een verslaving waarbij ik de hoop allang heb op gegeven dat ik ooit afkick. Maar behalve dat vandaag SC Heerenveen-PSV op het programma staat en ‘wij’ morgen tegen FC Utrecht moeten wist ik vrij weinig.

Zo kwam ik er vandaag achter dat Suarez morgen geschorst was en zag ik gisteravond terwijl ik door het dorp liep plotseling dat Twente het seizoen al was begonnen. Misschien heeft de situatie van mijn club er ook wel wat mee te maken, en dan heb ik het er niet over dat ik teleurgesteld ben over het niet behalen van het kampioenschap afgelopen jaar. Ik weet, en dat weet ik gelukkig al twee jaar, dat we gewoon weinig mogen verwachten. Kampioen worden we niet, een beker kan zomaar gebeuren (dat bleek afgelopen jaar) maar meer dan dat ook niet. We moeten gewoon eerst gezond worden en hopen op Europees voetbal, een plaats tussen 4 en 7 zal het worden dit seizoen. PSV, Ajax en outsider FC Twente strijden om de titel. Wij strijden met FC Utrecht, SC Heerenveen en AZ om Europees voetbal.

Dus staat er morgen gelijk een belangrijke wedstrijd op het programma, Utrecht is duidelijk verder maar thuis kunnen wij met wat geluk wel wat halen. En anders ook maar niet, wij hebben misschien wel de jongste selectie van allemaal. Ook één van de meest getalenteerde. Georginio Wijnaldum, Leroy Fer, Luc Castaignos, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij zijn maar een paar namen van spelers uit de eigen jeugd. Zij moeten gewoon lekker onbevangen kunnen voetballen, zonder verwachtingen. En dan kun je plotseling met je B-elftal het A-elftal van Aston Villa (nummer 6 van Engeland) van de mat voetballen. Maar dan kun je ook in de tweede helft zelf weggespeeld worden. Dat zijn allemaal dingen die wij als Feyenoorder moeten accepteren. Het gaat allemaal goed komen, het duurt alleen een paar jaar.

5 gedachten over “We zijn weer begonnen

Voeg uw reactie toe

    1. De ouwe heeft gelijk mensen, toen ik nog niets van voetbal af wist was inderdaad net als elke 8-jarige voor de kampioen, PSV was dan ook vroeger mijn favoriete club…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: